Kebab med couscoussalat

Kebab med couscoussalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Renskåret lammekjøtt som marineres og stekes. Servert med en couscoussalat og tzatziki blir dette et nydelig måltid.

Ingredienser

  • 500 g benfritt lammekjøtt
  • 1 stk løk (evt. sjalottløk/løk og paprika)
  • 175 g yoghurt naturell
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss malt koriander

Slik gjør du

  1. 1. Skjær lammekjøttet i 3-4 cm store terninger. Skrell løken og mos den i kjøkkenmaskinen eller riv den på et råkostjern.
  2. 2. Lag marinade av finhakket løk, yoghurt, hermetiske tomater, vann, salt, kanel, presset hvitløk og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  3. 3. Legg kjøttbitene i bollen, slik at marinaden dekker kjøttet. La stå i minst 4 timer, men helst natten over. Når kjøttet er ferdig marinert, settes bitene på grillspyd og stekes på grillen eller i en stekepanne i 3-4 minutter.
  4. Serveres med Couscoussalat.