Kanelboller

Kanelboller
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 kg hvetemel
  • 100 g smør mykt
  • 6 ss sukker
  • 3 ts malt kanel
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, ha i melken og rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter
  2. Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 35 x 60 cm og stryk smeltet smør over. La det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Denne pensler du med kaldt vann. Dryss kanel og sukker over leiven og rull sammen. Skjær rullen i ca 2 cm tykke skiver og legg dem på bakeplate. Legg på et kjøkkenhånkle, og la dem heve på et lunt sted ca. ½ time.
  3. Pensle med pisket egg før bollene stekes i ovnen på midterste rille ved 220°C i 10–12 minutter. Avkjøles på rist.