Kandiserte epler

Kandiserte epler
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Enten det er Halloween eller jul, så er kandiserte epler noe for enhver gane. En idé også til barneselskap.

Ingredienser

  • 8 stk eple
  • 270 g sukker (3 dl)
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss glukose (kjøpes på apoteket)
  • 8 stk trepinne

Slik gjør du

  1. Vask eplene og fjern stilken. Stikk trepinnene igjennom eplene.
  2. Sukker, vann og glukosen has over i en kjele som varmes langsomt opp ved svak varme. Rør til sukkeret er oppløst og la det deretter få et godt oppkok. Test om kandislaken er ferdig ved å stikke en pinne ned i laken, hold denne under kaldt vann. Om det stivner og blir hardt og klart, så er laken ferdig. Om ikke laken stivner, må den kokes litt lenger.
  3. Eplene dyppes i den varme kandislaken. Drei eplene hele tiden til de ikke drypper mer. Sett eplene på et oljepenslet bakepapir til alt er kaldt og har stivnet.