Kandiserte epler

Kandiserte epler

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk eple
  • 270 g sukker (3 dl)
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss glukose (kjøpes på apoteket)
  • 8 stk trepinne
Enten det er Halloween eller jul, så er kandiserte epler noe for enhver gane. En idé også til barneselskap.

Slik gjør du

  1. Vask eplene og fjern stilken. Stikk trepinnene igjennom eplene.
  2. Sukker, vann og glukosen has over i en kjele som varmes langsomt opp ved svak varme. Rør til sukkeret er oppløst og la det deretter få et godt oppkok. Test om kandislaken er ferdig ved å stikke en pinne ned i laken, hold denne under kaldt vann. Om det stivner og blir hardt og klart, så er laken ferdig. Om ikke laken stivner, må den kokes litt lenger.
  3. Eplene dyppes i den varme kandislaken. Drei eplene hele tiden til de ikke drypper mer. Sett eplene på et oljepenslet bakepapir til alt er kaldt og har stivnet.