Kalvepølser

Kalvepølser
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Lag dine egne pølser til jul; inviter til dugnad og få noen hyggelige timer på kjøkkenet.

Ingredienser

  • 8 kg kalvekjøtt , kvernet
  • 1 kg spekk
  • 1 kg elgkjøtt , kvernet
  • 1 l melk
  • 3 dl vann
  • 6 ss potetmel
  • 6 ss kavring
  • 2 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts frisk ingefær revet
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt allehånde
  • 2 dl mørk sirup
  • 1 kg svinetarm (tilsvarer 10 meter)

Slik gjør du

  1. Først må du feste et pølsehorn på maskinen din. Bland alle ingrediensene sammen og hell det ned i kverna på maskinen. Sett tarmen på pølsehornet og trekk på så mye tarm du klarer. Gjør klar tau-ender til å knyte rundt pølsene når du syns de er store nok. Kok opp en kjele med 7 l vann, laurbærblad, salt og pepper. La pølsene trekke i 15 minutter.