Kalvepølser

Kalvepølser

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 8 kg kalvekjøtt , kvernet
  • 1 kg spekk
  • 1 kg elgkjøtt , kvernet
  • 1 l melk
  • 3 dl vann
  • 6 ss potetmel
  • 6 ss kavring
  • 2 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts frisk ingefær revet
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt allehånde
  • 2 dl mørk sirup
  • 1 kg svinetarm (tilsvarer 10 meter)
Lag dine egne pølser til jul; inviter til dugnad og få noen hyggelige timer på kjøkkenet.

Slik gjør du

  1. Først må du feste et pølsehorn på maskinen din. Bland alle ingrediensene sammen og hell det ned i kverna på maskinen. Sett tarmen på pølsehornet og trekk på så mye tarm du klarer. Gjør klar tau-ender til å knyte rundt pølsene når du syns de er store nok. Kok opp en kjele med 7 l vann, laurbærblad, salt og pepper. La pølsene trekke i 15 minutter.