Kålrotstappe

Kålrotstappe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Hjemmelaget kålrotstappe smaker kjempegodt. Prøv den for eksempel til salt kjøtt eller pinnekjøtt.

Ingredienser

  • 1 kg kålrot
  • 2 stk gulrot
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss margarin

Slik gjør du

  1. 1. Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter.
  2. 2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
  3. 3. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
  4. Tips: Serverer du denne til pinnekjøtt, kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.