Jordbærsalsa til grillmat

Jordbærsalsa til grillmat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Jordbærsalsa er rask å lage og kan med fordel stå i kjøleskapet å trekke litt. Jordbærsalsa serverer du med stort hell f.eks. sammen med nykokte ferskpoteter og grillmat.

Ingredienser

  • 300 g jordbær rensede
  • 3 ss limesaft
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss rosépepper knust
  • 0,5 dl frisk basilikum strimlet
  • 0,5 dl frisk mynte strimlet
  • 1 stk rød chili

Slik gjør du

  1. Hakk jordbærene og legg dem i en bolle sammen med alle de andre ingrediensene. Smak til med olivenolje, salt og knust rosépepper.
  2. La salsaen stå og trekke i kjøleskap minst en times tid før servering.
  3. Server jordbærsalsa til grillet kjøtt eller fisk. Den kan også serveres som dipp til snackgrønnsaker.