Jegerkål - fårikål med viltpreg

Jegerkål - fårikål med viltpreg

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam uten bein
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 ss smør eller olje
  • 2 ss salt
  • 2 ss hel pepper
  • 1 ts karve
  • 1 ts einebær
  • 4 dl vann
Fårikål med vri? Einebær i fårikålen gir en annerledes smak enn den tradisjonelle fårikålen. En forsmak på jaktsesongen?

Slik gjør du

  1. Steketemp: 200°C
  2. Steketid: 2-3 timer
  3. Del kålen i store terninger. Brun kjøtt og kål i panne, litt om gangen.
  4. Legg kjøtt og kål lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Dryss krydderet mellom lagene. Hell over vann.
  5. Sett gryta i ovn på 200 °C i 2-3 timer til kjøttet er mørt og slipper beina.
  6. Server med kokte poteter.