Japansk biffsuppe

Japansk biffsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Japansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og nudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime.

Ingredienser

  • 600 g biff av ytrefilet storfe i strimler
  • 4 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 l kjøttkraft
  • 2 lime, saften av
  • 2 ss soyasaus
  • 2 finhakkede røde chili
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 160 g nudler
  • 2 dl bønnespirer
  • 4 vårløk i tynne strimler

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp kjøttkraft. Press i limesaft og smak til med soyasaus. Ha i chili, ingefær og hvitløk. La suppen trekke på svak varme.
  2. 2. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper.
  3. 3. Kok fullkornsnudler i kraften, ca. 4 minutter.
  4. Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander.