Japansk biffsuppe

Japansk biffsuppe

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g biff av ytrefilet storfe i strimler
  • 4 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 l kjøttkraft
  • 2 lime, saften av
  • 2 ss soyasaus
  • 2 finhakkede røde chili
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 160 g nudler
  • 2 dl bønnespirer
  • 4 vårløk i tynne strimler
Japansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og nudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime.

Slik gjør du

  1. Kok opp kjøttkraft. Press i limesaft og smak til med soyasaus. Ha i chili, ingefær og hvitløk. La suppen trekke på svak varme.
  2. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper.
  3. Kok fullkornsnudler i kraften, ca. 4 minutter.
  4. Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander.