Italiensk sidesprang

Italiensk sidesprang
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Lammekjøtt, grønnsaker og krydder pakket inn i bakepapir og stekt i ovnen. Dette er tradisjonell tilberedningsmetode langs middelhavet. Her samles alle de gode smakene og de forblir inne i pakken.

Ingredienser

  • 6 skive lammelår à ca 200 g.
  • 2 ss steinsopp , eller annen sopp
  • 6 stk tomat
  • 1,5 ss kapers
  • 4 stk ansjosfileter i olje
  • 4 ss olivenolje god
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper nykvernet
  • 1 pk aluminiumsfolie til innpakking

Slik gjør du

  1. 1. Bløtlegg soppen  i ca. 1/2 time. Ta den opp og tørk den med kjøkkenpapir. Tomatene flåes (dypp i kokende vann) og hakkes. Finhakk ansjosen.
  2. 2. Bruk bakepapir eller aluminiumsfolie (ca. 30 X 30 cm) til innpakking. Legg på en skive kjøtt. Fordel de andre ingrediensene over. Ha på litt olje, salt og pepper. Lukk pakkene og knyt de med hyssing.
  3. 3. Sett pakkene i en langpanne. Stek dem i ovnen på 225 °C i ca. 30 minutter. Åpne en pakke for å se om kjøttet er ferdigkokt.
  4. Server med nykokt pasta og salat. Pynt med noen hele kapers.
  5. PS! Kan også stekes på grillen under lokk i ca. 30 minutter.