Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Italiensk pizza med spekeskinke og oliven
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskriften er beregnet for å lage 4 pizzaer.

Ingredienser

  • 16 skiver spekeskinke
  • 48 sorte oliven
  • 12 ss revet parmesan

Pizzadeig

  • 25 g fersk gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 800 g hvetemel
  • 1 ts salt

Pizzasaus

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper

Topping

  • 0,5 pakke ruccula

Slik gjør du

  1. 1. Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  2. 2. Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.
  3. 3. Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
  4. 4. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
  5. 5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
  6. 6. Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på spekeskinke, oliven og revet parmesan.
  7. 7. Stek pizzaen på 250°C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
  8. 8. Dryss over rucculasalat før servering.