Ingefær- og chilimarinert laks

Ingefær- og chilimarinert laks

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Laks på grill er kjempegodt, og en god marinade gjør laksen enda bedre. I denne oppskriften er marinaden laget av ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og olivenolje.

Fremgangsmåte

Marinade
Finhakk hvitløk og chili, og skjær sitrongress i små biter.
Riv ingefær og bland med de andre ingrediensene til marinaden.
Ingefær- og chilimarinert laks
Varm opp grillen og skjær laksefileten i serveringsstykker.
Legg laksefiletene i en smurt grillform og hell marinaden over.
Vend laksen så den blir dekket av marinaden og la den ligge i 1-2 timer i romtemperatur.
Dekk formen med grillfolie eller lokk og grill laksen i ca. 15 minutter til laksen så vidt er gjennomstekt.
Server laksen med det tilbehøret du ønsker.