Ingefær- og chilimarinert laks

Ingefær- og chilimarinert laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Laks på grill er kjempe godt, og en god marinade gjør laksen enda bedre. I denne oppskriften er marinaden laget av ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og olivenolje.

Ingredienser

Ingefær- og chilimarinert laks

  • 600 g laksefilet uten skinn og bein

Marinade

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili rød
  • 1 sitrongress
  • 2 ss ingefær frisk
  • 0,5 dl olivenolje kaldpresset

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen og skjær laksefileten i serveringsstykker.
  2. Finhakk hvitløk og chili, og skjær sitrongress i små biter.
  3. Riv ingefær og bland med de andre ingrediensene til marinaden.
  4. Legg laksestykkene i en smurt grillform og hell marinaden over.
  5. Vend laksen så den blir dekket av marinade og la den ligge i 1-2 timer i romtemperatur.
  6. Dekk formen med grillfolie eller lokk og grill laksen i ca. 15 minutter til laksen så vidt er gjennomstekt.
  7. Server laksen med det tilbehøret du ønsker.