Indrefilet surret i spekeskinke

Indrefilet surret i spekeskinke

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Indrefilet av svin er godt i seg selv, men surret i spekeskinke blir den ekstra god. Lag den når du vil ha det lille ekstra!

Fremgangsmåte

Gni indrefilet av svin med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en panne med smør. Pakk skinkeskiver rundt fileten, og bind hyssing rundt med jevne mellomrom. Pensle fileten med olje og legg den over i en ildfast form.
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 125 °C til termometeret viser ca. 70 °C. Sjekk termometeret etter 20 minutter. La fileten hvile 20 minutter før den skjæres i skiver.
Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en langpanne og hell på olje. Bland godt. Dryss over salt og urter. Stek potetene på 225 °C i 20 minutter mens fileten hviler. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre.
Lag ratatouille. Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken. Ha olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. La alt surre litt før du heller over de hermetiske tomatene og buljongterningen. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter. Smak til med urtekrydder, salt og pepper.
Tips! Denne oppskriften egner seg også veldig godt til grilling. Grill fileten i 15-20 minutter. Snu ofte.
Send oss dine tilbakemeldinger