Indisk kyllingsuppe

Indisk kyllingsuppe

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 5 g frisk ingefær
  • 3 stk hvitløk fedd
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss smør
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 2 stk løk
  • 1 ss hot curry
  • 2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 stk kylling (800 g) ferdiggrillet
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 12 blad frisk koriander
En deilig suppe med en eksotisk touch. En fyldig suppe du blir mett av.

Slik gjør du

  1. Riv ingefærrot og finhakk hvitløken. Del chilien på langs og fjern frøene. Finhakk chilien.
  2. Fres ingefær, hvitløk og chili mykt i smeltet smør i en romslig gryte. Tilsett revne gulrøtter, eple og løk. Dryss over curry. tilsett hønsekraft eller buljong.
  3. La alt få et oppkok og kok i 10 minutter. tilsett kyllingkjøtt i biter, matfløte og smak til med salt og pepper. Dryss over fersk koriander før servering og server med nanbrød.