Indisk kyllingsuppe

Indisk kyllingsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En deilig suppe med en eksotisk touch. En fyldig suppe du blir mett av.

Ingredienser

  • 5 g frisk ingefær
  • 3 stk hvitløk fedd
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss smør
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 2 stk løk
  • 1 ss hot curry
  • 2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 stk kylling (800 g) ferdiggrillet
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 12 blad frisk koriander

Slik gjør du

  1. Riv ingefærrot og finhakk hvitløken. Del chilien på langs og fjern frøene. Finhakk chilien.
  2. Fres ingefær, hvitløk og chili mykt i smeltet smør i en romslig gryte. Tilsett revne gulrøtter, eple og løk. Dryss over curry. tilsett hønsekraft eller buljong.
  3. La alt få et oppkok og kok i 10 minutter. tilsett kyllingkjøtt i biter, matfløte og smak til med salt og pepper. Dryss over fersk koriander før servering og server med nanbrød.