Hvitløksmarinert biff med dampet asparges og sjypoteter

Hvitløksmarinert biff med dampet asparges og sjypoteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 4 storfebiffer à 150 g (forslag entrecôte)
  • 2 ss olje til steking
  • 1 bunt grønn asparges
  • 1 ts salt
  • 1 pose pinjekjerner
  • 1 porsjon hvitløksmarinade
  • 1 kg kokte småpoteter
  • smør

Slik gjør du

  1. 1. Lag hvitløksmarinade og la biffen ligge i marinaden i 10 minutter eller mer.
  2. 2. Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun de marinerte biffene på begge sider. Dryss over salt og litt pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre til ønsket ”stekegrad”. La kjøttet hvile noen minutter når det er ferdig.
  3. 3. Stek de kokte potetene i smør og stekesjyen etter biffene. Snu ofte på potetene så de blir jevnt brunet.
  4. 4. Kok asparges i noen minutter i godt saltet vann og ha ristede pinjekjerner over ved servering.