Hvitløksgratinerte reker

Hvitløksgratinerte reker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Reker i en saus av himmel og hvitløk, og et lunt teppe av smeltet ost. Da kan høsten styre på ute med regn og vind hvis den vil.

Ingredienser

  • 500 g reker med skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 sitron
  • grovmalt svart pepper
  • 2 ss fersk basilikum
  • 300 g crème fraiche
  • 100 g revet hvitost
  • 2 hvitløksbaguetter

Slik gjør du

  1. 1. Rens rekene og fordel de i fire ildfaste porsjonsformer.
  2. 2. Bland sammen crème fraiche, sitronsaft, finhakket hvitløk, litt grovmalt svart pepper og basilikum. Fordel sausen over rekene og topp med litt revet ost.
  3. 3. Gratiner rekene i 10 minutter på 220°C. Server med sprøstekte hvitløksbaguetter.