Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 100 g spekeskinke i biter
  • 300 g pillede reker
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 finhakket vårløk
  • 100 g manchego eller annen smaksrik, fast ost
  • 0,3 ts pepper
Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke. Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett.

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene unntatt osten i en bolle og fordel massen i seks små, ildfaste porsjonsformer.
  2. Strø ost på toppen og stek på 225 °C i ca. 12-15 minutter.
  3. Server med gjerne ristet brød og eventuelt en salat.