Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Hvitløksgratinert spekeskinke og reker
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke. Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett.

Ingredienser

  • 100 g spekeskinke i biter
  • 300 g pillede reker
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 finhakket vårløk
  • 100 g manchego eller annen smaksrik, fast ost
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Bland alle ingrediensene unntatt osten i en bolle og fordel massen i seks små, ildfaste porsjonsformer.
  2. 2. Strø ost på toppen og stek på 225 °C i ca. 12-15 minutter.
  3. Server med gjerne ristet brød og eventuelt en salat.