Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt

Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Denne hverdagsgryten vil hele familien like. Renskåret svinekjøtt er magert kjøtt, og sammen med grønnsaker og kremet saus blir gryten supergod.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk løk , finhakket
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 stk rød paprika i terninger
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 1 ss dijonsennep

Slik gjør du

  1. 1. Stek løk og hvitløk i en stor gryte. Tilsett sjampinjong og paprika.
  2. 2. Ha i kjøttet og krydre med salt og pepper. Stek det til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.
  3. 3. Tilsett buljong, crème fraîche og sennep og la det koke i 10 minutter.
  4. Serveres med ris.