Hotte kjøttkaker

Hotte kjøttkaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Selv om kjøttdeig fortsatt er hovedingrediensen, så er det mulig å variere både krydder og tilbehør.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 0,3 ts malt muskat
  • 0,3 ts malt ingefær
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 dl vann eller melk
  • 2 ts peppermiks Ca.
  • 2 ts paprikapulver

Slik gjør du

  1. 1. Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter pepper, muskat, ingefær og potetmel inn i deigen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe med melk eller vann. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.
  2. 2. Form farsen du nå har fått, til runde, flate kaker.
  3. 3. Bland sammen peppermiks og paprikapulver på en tallerken. Rull kakene i kryddermiksen. Stek kakene på middels varme til de er gjennomstekte.
  4. Server med ovnsstekte poteter, surret sopp og løk, brokkoli og peppersaus.