Potetstappe

Potetstappe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Lag deilig hjemmelaget potetstappe og tilsett dine favoritturter eller krydder. Det er enklere enn du tror, og det smaker så godt!

Ingredienser

  • 12 stk potet 10-
  • 3 dl melk 2-
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skrell ferdig kokte poteter og mos dem sammen med smøret.
  2. 2. Tilsett melken og varm opp stappen.
  3. 3. Smak til med salt og pepper. Om ønskelig tilsettes klippet gressløk.
  4. Varianter av potetstappe:
  5. Smak til med revet muskatnøtt. Rør i rikelig med finhakket kruspersille, gressløk eller andre krydderurter. Spe med litt ekstra melk og rør inn 2 eggeplommer. Ha mosen i form. Strø på ost og stek i ovnen ved 250 grader C ca. 10 min. til toppen blir gyllenbrun og sprø.