Hjemmelaget karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • sukker
  • melk
  • kremfløte
  • sukker
  • vaniljestang eller vaniljesukker
  • egg
Serverer du denne hjemmelagde karamellpuddingen får du nok begeistrede gjester!

Slik gjør du

  1. Smelt 2 dl sukker i en kjele og rør godt til du får tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (ca. 1,5 l) eller porsjonsformer.
  2. Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut frøene med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen + frøene. Avkjøl.
  3. Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt.
  4. Sil blandingen opp i brødformen eller småformene. Sett formen/formene i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formen/formene, stek i ovn ved 120°c, i ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv. Avkjøl.
  5. Servér med pisket krem og karamellsaus.