Grønnsakpizza

Grønnsakpizza
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Hjemmelaget pizza er noe alle liker, og med masse gode grønnsaker blir det en sunn og velsmakende rett til middag eller til helgekosen!

Ingredienser

  • 4,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olje
  • 1,5 dl vann
  • 25 g gjær

Fyll

  • 5 ss olje til steking
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk løk
  • 1 skive aubergine
  • 3 stk tomat
  • 1 stk rød paprika
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss frisk oregano eller 1 ts tørket

Slik gjør du

  1. Hvetemel, salt og olje tas over i en egnet bolle. Gjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel. Eltes raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzaleiv.
  2. Grønnsakene skrelles/renses før de skjæres smått opp og freses lett i olje. Avkjøles før de fordeles over på pizzaleiven. Settes lunt til heving.
  3. Inn i ovn, 225°C. Stekes i ca. 20 min. Serveres helt nylaget.