Grønnsakpizza

Grønnsakpizza

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olje
  • 1,5 dl vann
  • 25 g gjær

Fyll

  • 5 ss olje til steking
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk løk
  • 1 skive aubergine
  • 3 stk tomat
  • 1 stk rød paprika
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss frisk oregano eller 1 ts tørket
Hjemmelaget pizza er noe alle liker, og med masse gode grønnsaker blir det en sunn og velsmakende rett til middag eller til helgekosen!

Slik gjør du

  1. Hvetemel, salt og olje tas over i en egnet bolle. Gjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel. Eltes raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzaleiv.
  2. Grønnsakene skrelles/renses før de skjæres smått opp og freses lett i olje. Avkjøles før de fordeles over på pizzaleiven. Settes lunt til heving.
  3. Inn i ovn, 225°C. Stekes i ca. 20 min. Serveres helt nylaget.