Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk - fersk, lettsaltet eller røkt. Fiskegrateng er dessuten en fiskemiddag som barn ofte liker.

Fremgangsmåte

Start med å lage hvit saus: Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Spe med melken og rør godt mellom hver gang. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper. Ta kjelen av varmen.
Kok fisken, dersom den er rå. Rester etter gårsdagens fiskemiddag kan også fint brukes. Bruk fingrene til å dele den i mindre biter.
Skill eggene og visp én og én eggeplomme inn i sausen. Bland inn fisk, kokt makaroni og purre. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i blandingen.
Varm stekeovnen til 200°C. smør en ildfast form med litt smør og hell blandingen i formen. Dryss over strøkavring og sett formen litt lavt i ovnen i 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og gyllen.
Server fiskegratengen med brunet smør og kokte poteter. Mange vil gjerne også ha råkost eller salat til fiskegrateng.