Hjemmelagde kjøttkaker

Hjemmelagde kjøttkaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 0,3 ts malt muskat
  • 0,3 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Brun saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Grønn ertestuing:

  • 1 pk frosne erter
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss smør
  • 0,3 ts pepper
Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Slik gjør du

  1. Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
  2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
  3. Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  4. Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
  6. Kok potet.
  7. Lag ertestuing. Kok opp frosne erter i kjøttbuljong. Mos alt med en stavmikser eller foodprocessoren. Du kan også bruke en potetmoser. Ha i smør og smak til med pepper.
  8. Server kjøttkakene med brun saus, poteter, grønn ertestuing og rørte tyttebær.
  9. kilde: http://www.matprat.no/