Himmelsk pærekake

Himmelsk pærekake
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges på kaken. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat. Mmmm....

Ingredienser

  • 4 stk pære
  • 2 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk stjerneanis
  • 175 g smør
  • 3 stk egg
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme

Slik gjør du

  1. Skrell pærene og del dem i mindre biter.
  2. Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.
  3. Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
  4. Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
  5. Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
  6. Server kaken med vispet krem eller is til.