Himmelsk pærekake

Himmelsk pærekake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges på kaken. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat. Mmmm....

Fremgangsmåte

  1. Skrell pærene og del dem i mindre biter.
  2. Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.
  3. Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
  4. Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
  5. Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
  6. Server kaken med vispet krem eller is til.