Herlig salatfat

Herlig salatfat

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 5 modne tomater
  • 1 beger gule cherrytomater
  • 8 plommetomater
  • 150 g sorte oliven
  • 100 g kapers
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet pepper
Det er morsomt å lage salatfat. Hvor mye vi skal beregne er selvfølgelig avhengig av hva som serveres ellers, men beregn en stor porsjon, for dette går unna.

Slik gjør du

  1. Skyll tomatene godt. Del de røde vanlige tomatene i litt tykke skiver, de gule cherrytomatene i to og plommetomatene i båter. Fordel over oliven, kapers og revne basilikumblader. Hell over olivenolje. Dryss til slutt over salt og nykvernet pepper.