Herlig salatfat

Herlig salatfat
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Det er morsomt å lage salatfat. Hvor mye vi skal beregne er selvfølgelig avhengig av hva som serveres ellers, men beregn en stor porsjon, for dette går unna.

Ingredienser

  • 5 modne tomater
  • 1 beger gule cherrytomater
  • 8 plommetomater
  • 150 g sorte oliven
  • 100 g kapers
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skyll tomatene godt. Del de røde vanlige tomatene i litt tykke skiver, de gule cherrytomatene i to og plommetomatene i båter. Fordel over oliven, kapers og revne basilikumblader. Hell over olivenolje. Dryss til slutt over salt og nykvernet pepper.