Helstekt kylling på grønnsakseng

Helstekt kylling på grønnsakseng

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kylling (ca. 1500 g)
  • 4 ss smør
  • finrevet skall av 1 vasket sitron
  • 4 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 10 mandelpoteter
  • 3 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 fennikel
  • 2 rødløk
Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester?

Slik gjør du

  1. Smelt smør og bland det med sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen ved 180 °C og stek den i 45 minutter.
  2. Skrell grønnsaker og poteter og del dem i litt store biter, mens kyllingen står i ovnen. Legg bitene rundt kyllingen og stek videre ca. 45 minutter til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
  3. Løft kyllingen ut av formen og la den hvile ca. 10 minutter før oppskjæring. La grønnsakene stå i ovnen mens kyllingen hviler.
  4. Tips: Det enkleste er å skjære opp kyllingen på kjøkkenet. Er du dreven, kan du servere kyllingen hel og skjære den opp ved bordet.
  5. Tips til saus: Fløtesaus eller en appelsin- og honningsaus anbefales til denne retten.