Hasselback-poteter

Hasselback-poteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Hasselbackpoteter er litt annerledes enn vanlig bakte poteter. Du kan krydre med det krydderet du best liker eller hakke den krydderurten du helst vil ha på. Her har vi brukt kruspersille. Noen liker også å ha litt reven hvitost på toppen på slutten av steketiden.

Ingredienser

  • 800 g potet jevnstore
  • 2 ss smeltet smør
  • salt og pepper
  • 4 ss strøkavring
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene i en tresleiv eller mellom to fjøler når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.
  2. Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak. Stek dem i ovn på 226°C i ca. 20 minutter.
  3. Ta ut formen og pensle på mer smør og dryss over strøkavring. Stek videre i ca. 20 minutter eller til potetene er myke og de har fått en pen gyllen farge. Dryss over hakket kruspersille rett før servering.