Gulrotsuppe med sjalottløk og appelsin

Gulrotsuppe med sjalottløk og appelsin
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Kjempegod solgul suppe med gulrøtter, sjalottløk og appelsiner som smaker friskt og deilig.

Ingredienser

  • 1 kg gulrot
  • 2 stk appelsin skall av
  • 2 stk appelsin saften av
  • 5 dl appelsinsaft
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. 1. Skrell og skjær gulrøtter i små biter og finhakk sjalottløk.
  2. 2. Surr løken blank i smøret og ha så i gulrotbiter og appelsinskall. Sett på lokk og la det koke i smøret i 25-30 minutter eller til gulrotbitene er helt møre.
  3. 3. Sil av smøret og kjør gulrotbitene til en glatt puré i en blender mens du sper med appelsinsaften. Ha så i saften fra appelsinene og smak til med salt og pepper.
  4. Ha gjerne noen ekstra gulrøtter i suppen ved servering.