Gulrotrundstykker

Gulrotrundstykker
16 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Et spennende rundstykke som passer godt til turmatpakken.

Ingredienser

  • 5 dl lettmelk
  • 1 pk gjær
  • 4 ss olje
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 stk gulrot (ca. 3 dl revet gulrot)
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl hvetekli
  • 350 g sammalt hvete, grov
  • 500 g hvetemel

Slik gjør du

  1. 1. Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene.
  2. 2. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
  3. 3. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
  4. 4. Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  5. 5. Dekk rundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  6. 6. Pensle dem lett med vann, og dryss over solsikkekjerner.
  7. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.