Gryterøkt ribbe

Gryterøkt ribbe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Er du en liten gourmetkokk og/eller liker å prøve nye ting, er dette retten for deg. Her lærer du hvordan du kan røke kjøtt selv, uten røkeovn.

Ingredienser

  • 1 kg ribbe uten svor og ben
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts pepper grovmalt
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 3 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Skjær ut bena med en skarp kniv. Gni ribba inn med salt og krydderblanding, gjerne dagen før.
  2. 2. Ha 3 ss røykflis i en kjele. Legg over rist og legg på alminiumsfolie som er brettet som en form tilpasset ribba.
  3. 3. Legg kjøttet på folien, legg på lokk og sett plata på full styrke i ca. 15 minutter.
  4. 4. Skru ned varmen og la ribba ettersteke i ca. 1 1/2 time til den er gjennomstekt.
  5. Server med kokte rotgrønnsaker, poteter, persillesjy og sennep. Sausen lager du lettvint fra pose og tilsetter litt finklippet persille. Grønnsakene kan være ferdig grønnsakblanding fra frysedisken.