Gryte med laks, sopp og kål

Gryte med laks, sopp og kål
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
De lettvinte hverdagsmiddagene blir til i en og samme gryte, som i denne oppskriften med laks, sjampinjong og kål. Men spennende blir det når krydder får spisse smaken.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 sjalottløk
  • 200 g sjampinjong
  • 0,5 hodekål
  • 2 ss olje
  • 1 ts provencekrydder
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann
  • 2 dl crème fraîche
  • kajennepepper
  • frisk persille

Slik gjør du

  1. Skjær laks i store terninger.
  2. Finhakk sjalottløk, skjær sjampinjong i tynne skiver og hodekål i strimler.
  3. Brun lakseterningene lett i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.
  4. Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la det surre i et par minutter.
  5. Vend inn kålen og stek videre i 1-2 minutter.
  6. Dryss på provencekrydder, salt og litt kajennepepper.
  7. Rør sammen vann og crème fraîche, og hell over grønnsakene.
  8. Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, 3-4 minutter.
  9. Server med persille drysset over, med brød ved siden av.
  10. Tips: Bruk gjerne skogssopp om du har.