Gryte à la Knut

Gryte à la Knut
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Denne retten pleier MatPrat-kokken Knut å lage når middagen skal stå raskt på bordet.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk løk
  • 4 stk gulrot
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 6 stk potet
  • 1 boks hermetiske tomater hakkede
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss ketchup
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Stek kjøttdeigen sammen med margarin/olje på høy varme i en jerngryte.
  2. 2. Tilsett grønnsakene i skiver og potetene i grove biter og stek videre et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene.
  3. 3. La gryta koke 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.
  4. Server gjerne med brød eller flatbrød.
  5. Tips: Ønsker du sausen litt tykkere, kan du tilsette litt maizena utrørt i litt vann.