Grønnsaker i karri

Grønnsaker i karri
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Bruk hva du har av 'tunge' grønnsaker som gulrot, hodekål, knollselleri, persillerot og server dem i en frisk karrisaus til middag. Grønnsakene er også godt tilbehør f.eks. til fiskekaker.

Ingredienser

  • 2 gulrøtter
  • 0,5 sellerirot
  • 0,5 hodekål
  • 3 dl vann
  • 0,5 kyllingbuljongterning

Karrisaus:

  • 1 ss olje
  • 1 hakket sjalottløk
  • 1,5 ts karri
  • 1 ss hvetemel
  • kokevann fra grønnsakene
  • 2 dl kokosmelk
  • 0,5 lime revet skall og saft
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Rens og skjær grønnsakene i store biter. Kok opp vann med buljongterning og kok grønnsakene til de så vidt er møre.
  2. Fres hakket løk og karri i olje til løken er myk, men ikke brun. Rør inn mel og spe med litt silt grønnsakkraft. La sausen småkoke et par minutter, rør inn kokosmelk og kok sausen videre til den er fyldig. Smak til med limesaft og skall, smak til med salt og pepper.
  3. Anrett de varme grønnsakene på tallerkenen med sausen over.
  4. Grønnsaker i karri er kjempegodt f.eks. til fiskeretter.