Grillspyd med svinekjøtt og aprikos

Grillspyd med svinekjøtt og aprikos
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Det er enkelt å lage sunn grillmat. Det er bare å legge sunne ting på grillen det!

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 0,5 stk rød paprika
  • 0,5 stk grønn squash
  • 10 stk tørket aprikos
  • 1 ss olje til pensling
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk grillspyd

Slik gjør du

  1. Et praktisk "spyd-tips" før du begynner: Bruker du grillspyd av tre, bør de legges i vann en stund først ellers kan de ta fyr.
  2. 1. Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter ca. 3 x 3 cm og tre dem vekselvis på spydene. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
  3. 2. Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen. Krydre med salt og pepper.
  4. 3. Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter. Snu dem ofte.
  5. 4. Server grillspydene med en type eksotisk saus. Sausen kan du få kjøpt ferdig på flaske eller du kan lage den selv.