Grillspyd med nakkekotelett og ananas

Grillspyd med nakkekotelett og ananas
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Når sola titter frem tar vi grillen under armen og løper ut. Svinekjøtt og ananas er gode venner og smaker fortreffelig sammen. Dette er en enkel og rask rett som er deilig i sommervarmen.

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter av svin
  • 1 stk ananas
  • 1 potte frisk salvie
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skjær beinet av nakkekotelettene og del kjøttet i 2x2 cm. Dryss over salt og pepper.
  2. 2. Ta av skallet på ananasen med en kniv, skjær den i to og fjern kjernen. Del ananasen i like store biter som kjøttet.
  3. 3. Tre på grillspydene med lagvis kjøtt, ananas og salvie – ca. 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
  4. 4.Grill spydene på sterk varme ca 3-4  minutter på hver side.
  5. Bruk gjerne ferdigmarinerte nakkekoteletter, eller lag en marinade selv.