Grillspyd med lam og pære

Grillspyd med lam og pære
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Sommer, sol og grilling! Tennene løper i vann ved bare tanken på grillmat. Grillspyd er enkel og rask grillmat, som alle liker. Her kan du variere i det uendelige etter hver sin smak. Her har du et av våre forslag med lammekjøtt.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av lam evt. lammekoteletter
  • 4 stk pære
  • 1 ts provencekrydder
  • 1 ts salt ca.
  • 0,5 ts pepper grovmalt

Slik gjør du

  1. Til ca. 8 grillspyd:
  2. 1. Skjær kjøttet i 2x2 cm, eller om du bruker koteletter så skjærer du løs kjøttet fra beinet og del i 2x2 cm store biter. Dryss over salt og pepper.
  3. 2. Del pærene i like store biter som kjøttet.
  4. 3. Tre på grillspydene med lagvis kjøtt og pære – ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
  5. 4. Grill spydene på sterk varme i 5-10 minutter
  6. Server gjerne med pitabrød, salat og en deilig mynteyoghurt.