Grillribbe i skiver

Grillribbe i skiver
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Grillribbe er ribben fra svin som er skåret på tvers. Kan også skjæres på langs, da kalles det ofte grillben. Fåes ofte kjøpt ferdigkrydret, men smaker også godt med en grillsaus.

Ingredienser

  • 800 g grillribbe i skiver
  • 4 ss ketchup
  • 2 ss honning
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss sennep
  • 2 ts grillkrydder (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. 1. Lag marinade av ketchup, honning, rødvinseddik, sennep og evt. grillkrydder.
  2. 2. Smør grillmarinaden over skivene og legg dem på grillen.
  3. 3. Grill dem ca. 10 minutter på hver side. Snu ofte.
  4. Tilbehør som smaker godt ved siden av er: grillede maiskolber, grillede tomater, grillet løk med urter, bakt potet med rømme og en salat laget av grønn og rød salat, vannmelon og løk i ringer.