Grillet marinert klippfisk

Grillet marinert klippfisk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
Utvannet klippfisk er nydelig grillmat. Husk å vanne den godt ut.

Ingredienser

  • 300 g utvannet og renset klippfisk

Mango- avokadosalat

  • 1 mango i små terninger
  • 1 avokado i små terninger
  • 0,5 finhakket rød chili
  • 0,5 finhakket rød løk
  • 1 ts revet skall av lime
  • 2 ss friskpresset limesaft
  • 4 ss friskpresset appelsinsaft
  • 2 ss finhakket persille eller koriander
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Marinade

  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts hel pepper
  • 2 ss sherryeddik eller epleeddik
  • 1 laurbærblad i biter
  • 0,5 finhakket rød chili

Tilbehør

  • kokte nypoteter eller brød

Slik gjør du

  1.  Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over den utvannede fisken i en egnet bolle eller fat. La fisken marinere i 3 - 4 timer.
  2. Ta den opp og legg den i en dobbel grillrist. Stek den på varm grill i 3-4 minutter på hver side.
  3. Bland alle ingrediensene til salaten og smak den til med salt og pepper.Server klippfisken med salaten, eventuelt også nypoteter eller brød.