Grillet lakseburger

Grillet lakseburger
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Grill en lakseburger og lag en hjemmelaget thousand island dressing til. En sommerfavoritt hos både store og små. Server i burgerbrød med løk, salat og tomat.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 pcs burgerbrød
  • 2 pcs tomat
  • 0,5 pcs rødløk
  • 1 salat
  • 1 salt og pepper
  • 1 olje

Thousand Island Dressing

  • 4 ss majones
  • 4 ss rømme
  • 1 pcs tomat
  • 0,5 pcs rødløk
  • 4 ss sylteagurk
  • 2 ss gressløk
  • 1 ts sennep
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du

  1. 1. Skjær laksen i fire skiver litt på skrå. Pensle litt olje på laksestykket og dryss på salt og pepper.
  2. 2. Legg dem på grillen i ca. fem minutter. Når laksen er nesten ferdig legger du burgerbrødene på grillen.
  3. 3. Smør litt dressing på de lune burgerbrødene.
  4. 4. Legg over salat, tomat og rødløk, og til slutt den grillede laksen.
  5. 5. Legg litt dressing over laksen og den andre brødhalvdelen på toppen.
  6. Thousand Island Dresssing
  7. 1. Finhakk tomat, rødløk, sylteagurk, og gressløk.
  8. 2. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med litt salt og pepper.