Grillet laks på spyd med gremolata

Grillet laks på spyd med gremolata
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
I denne oppskriften serverer du grillfavoritten laksespyd sammen med gremolata, en spesialitet fra Italia der du blander bladpersille, hvitløk og sitron. Lettvint og deilig!

Ingredienser

  • 700 g laksefilet uten skinn og bein
  • 2 ss rapsolje
  • 4 trespyd
  • salt og pepper

Gremolata:

  • 1 bunt bladpersille
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 sitron

Slik gjør du

  1. 1. Varm opp grillen.
  2. 2. Skjær laksefilet i terninger på ca. 3 cm, legg dem i en bolle og ha over rapsolje.
  3. 3. Vend bitene så de blir dekket av olje og træ laksebitene på spyd.
  4. 4. Dryss over salt og pepper, og grill laksespydene ca. 2 minutter på hver side.
  5. 1. Finhakk bladpersille og hvitløk.
  6. 2. Vask og tørk sitron, og riv det ytterste gule skallet av sitron.
  7. 3. Bland bladpersille, hvitløk og sitronskall.
  8. Server laksespydene med gremolata ved siden av.
  9. Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må de ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.