Grillet kamskjell med asparges

Grillet kamskjell med asparges
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
En enkel delikatesse på grillen.

Ingredienser

  • 8 kamskjell
  • olje, salt og pepper

Salat

  • 4 kokte nye poteter
  • 8 grønne asparges
  • 1 tomat
  • 1 ss finhakket gressløk
  • kaldpresset olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær potetene i båter eller skiver.
  2. Kok aspargesene knapt møte, del dem i passe stykker.
  3. Flå skinnet av tomaten, skrap ut kjernehuset og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  4. Bland poteter, asparges, tomat, gressløk , olje og eddik og smak til med salt og pepper.
  5. Pensle kamskjellene lett med olje, dryss på en anelse salt og pepper og stek dem på grill ca.30 sekunder på hver side. Steketiden varierer med størrelsen på skjellene. Kamskjell må aldri steke for lenge, da blir de tørre og seige.
  6. Server kamskjellene nystekte med den lune salaten.