Grillet gresk salat

Grillet gresk salat

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk tomat
  • 1 stk slangeagurk
  • 2 stk avocado
  • 1 stk løk
  • 100 g fetaost i tbiter
  • 12 stk grønne oliven
  • 2 ss olivenolje
  • grovt salt
  • pepper
Gresk salat med agurk, tomat, løk, oliven og fetaost er alltid populært. Men hvorfor ikke prøve en ny variant. Pakk salaten inn i folie og legg den på grillen til osten har smeltet. Smaken på grønnsakene kommer godt frem etter en runde med varmebehandling. Har du ikke grill, kan du putte pakken i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.

Slik gjør du

  1. Skrell slangeagurken, og del alle grønnsakene i store biter.
  2. Pensle et ark med tykk stekefolie med litt olivenolje og pakk inn grønnsakene og osten i enten en stor pakke eller i 4 porsjonspakker.
  3. La pakken(e) grille i ca. 10 minutter.
  4. Krydre med litt grovt salt og pepper, og server enten som en selvstendig rett eller som tilbehør til annen grillmat.