Grillet bruschetta med spekeskinke

Grillet bruschetta med spekeskinke
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
En frisk og enkel italiensk sommerforrett på grillen. Bruschetta med spekeskinke smaker herlig en sommerdag.

Ingredienser

  • 8 skive spekeskinke
  • 4 skive landbrød
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss olivenolje til pensling
  • 4 ss aïoli
  • 8 stk cherrytomat, rød på stilk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt grovt

Slik gjør du

  1. Del hvitløksbåten i to og gni dem over brødskivene. Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider. Grill til de har fått en gyllen stekeskorpe. 
  2. Legg tomatene i en ildfast form. Ha over olivenolje og strø på salt. Sett formen på grillen med lokk over i 8-10 minutter. 
  3. Smør aÏoli på skivene og legg på spekeskinke. Topp det hele med bakte tomater.