Grillet biff med asparges og cherrytomater

Grillet biff med asparges og cherrytomater

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 beger røde cherrytomater

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 agurk
  • 2 vårløk
  • 1 grønn chili
  • 0,5 ts salt
Biff er en favoritt på grillen. Vi foreslår enkel og ukomplisert servering med grillet asparges og cherrytomater.

Slik gjør du

  1. Rasp agurk på et grovt jern. Press ut vannet. Skjær vårløk i tynne skiver. Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk den. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  2. Strø salt og pepper på biffene. Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  3. Legg cherrytomater og asparges på grillen sammen med biffene. De skal grilles like lenge. Husk å snu ofte.