Grilled Argentinian Beef

Grilled Argentinian Beef
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Marinert entrecôte er populær grillmat. Her er kjøttet marinert på Argentinsk vis.

Ingredienser

  • 1,5 kg entrecôte av storfe

Marinade

  • 2 dl olivenolje
  • 6 ss rødvinseddik
  • 1 stk løk finhakket
  • 1 ts pepper knust
  • 1,5 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Pisk olivenolje og eddik sammen i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene til marinaden.
  2. 2. Legg kjøttet i marinaden og la det stå i romtemperatur i ca. 2 timer eller lengre, da i kjøleskap.
  3. 3. Ta kjøttet ut av marinaden og dryss over salt. Legg kjøttstykket på en varm grill. Grilltid ca. 45 minutter, snu ofte. La kjøttet hvile før du skjærer det i tynne skiver.
  4. Server med friterte poteter og en salat og gjerne med Chimchurri Sauce.
  5. Tips: Indirekte grilling egner seg godt til større kjøttstykker som skal grilles i mer enn en 1/2 time. Tilberedningen skjer uten at man behøver å snu kjøttstykket, og skal gjøres under lokk. Kjøttet grilles av sirkulerende varme som reflekteres av lokket og sidene på grillen. Har du kulegrill kan du plassere en dryppskål i midten av bunnplaten på grillen og legge kull rundt på sidene. Legg kjøttet over dryppskålen og legg lokket over.