Gresskarsuppe med urter

Gresskarsuppe med urter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Høsten er tid for gresskar og feiring av Halloween. Ønsker du å gjøre noe annet med gresskaret enn å skjære ut til lykt, så er denne gresskarsuppen absolutt noe å anbefale.

Ingredienser

  • 500 g gresskar renset og skrelt
  • 2 stk potet
  • 2 båt hvitløk hakket
  • 2 ts frisk ingefær revet
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 3 ss bladpersille hakket
  • 1 ss frisk gressløk hakket
  • 1 ts frisk rosmarin hakket
  • 1,5 dl lettrømme

Slik gjør du

  1. Skjær gresskaret i terninger. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok gresskar og poteter møre i vannet med hvitløk, ingefær og buljongterningene.
  2. Mos blandingen fint, gi den et oppkok og smak til med salt og pepper. Spe evt. i mer vann hvis suppen blir for tykk. Tilsett urter og server suppen rykende varm med en skje rømme på toppen og med godt brød til.