Gresskarscones

Gresskarscones

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 250 g gresskar skrelt og renset
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss smør
  • 1 stk egg
  • 3 ss melk (søt eller sur)
Dette er lettlagde og kjempegode scones laget på bakepulver som du f.eks. kan bake til Halloween. Gresskaret gjør dem også ekstra saftige, så lag mange.

Slik gjør du

  1. Oppskriften er til 10-12 scones.
  2. Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.
  3. Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.
  4. Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.
  5. Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.
  6. Server dem nystekte med smør og syltetøy.