Gresskarscones

Gresskarscones
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er lettlagde og kjempegode scones laget på bakepulver som du f.eks. kan bake til Halloween. Gresskaret gjør dem også ekstra saftige, så lag mange.

Ingredienser

  • 250 g gresskar skrelt og renset
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss smør
  • 1 stk egg
  • 3 ss melk (søt eller sur)

Slik gjør du

  1. Oppskriften er til 10-12 scones.
  2. Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.
  3. Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.
  4. Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.
  5. Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.
  6. Server dem nystekte med smør og syltetøy.