Gresskarpai

Gresskarpai
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Har du litt for mye gresskar i hagen? Her er en nydelig pai som er verd å lage. Nydelig med is eller pisket krem til.

Ingredienser

  • 175 g hvetemel
  • 80 g smør
  • 1 ss vann kaldt
  • 1 kg gresskar skrelt og renset
  • 2 stk sitron revet skall og saft av
  • 3 stk egg
  • 2 dl brunt sukker
  • 0,5 ts malt muskat
  • 1 ts malt nellik
  • 2 ts malt kanel
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du

  1. Til 1 pai i 24 cm form.
  2. Elt sammen ingrediensene til paideigen. Kjevle den ut og kle formen. Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C.
  3. Skjær gresskaret i terninger og kok dem i minst mulig vann til de er godt møre - ca. 30 minutter. Mos gresskarterningene og rør inn de øvrige ingrediensene. Hell fyllet i paiformen og stek paien videre på 190 °C til fyllet er fast - ca. 25 min.
  4. Server paien varm eller kald.