Gresskarkake

Gresskarkake
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Gresskarkake er en saftig og holdbar kake med god kryddersmak - like god til kaffe som til te. Den kan også serveres som 'det lille søte' f.eks. etter en god suppemiddag.

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl brunt sukker
  • 1,5 ss bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt nellik
  • 1 dl gresskarkjerner grovhakkede
  • 3 dl soyaolje
  • 4 stk egg
  • 2 ss lake fra syltet ingefær
  • 1 ss syltet ingefær hakket
  • 5 dl gresskar revet
  • 250 g kremost naturell
  • 1 dl melis
  • 2 ss lake fra syltet ingefær

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre. Rør inn hakket ingefær og gresskar.
  2. Fyll røren i godt smurt form, ca. 24 cm i diameter, eller i en liten langpanne. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.
  3. Rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken. Pynt med geléfrukter eller mashmallows og/eller farget kakekrymmel.