Gresskarkake

Gresskarkake

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl brunt sukker
  • 1,5 ss bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt nellik
  • 1 dl gresskarkjerner grovhakkede
  • 3 dl soyaolje
  • 4 stk egg
  • 2 ss lake fra syltet ingefær
  • 1 ss syltet ingefær hakket
  • 5 dl gresskar revet
  • 250 g kremost naturell
  • 1 dl melis
  • 2 ss lake fra syltet ingefær
Gresskarkake er en saftig og holdbar kake med god kryddersmak - like god til kaffe som til te. Den kan også serveres som 'det lille søte' f.eks. etter en god suppemiddag.

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre. Rør inn hakket ingefær og gresskar.
  2. Fyll røren i godt smurt form, ca. 24 cm i diameter, eller i en liten langpanne. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.
  3. Rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken. Pynt med geléfrukter eller mashmallows og/eller farget kakekrymmel.