Gresskar-vafler

Gresskar-vafler

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 2,5 dl gresskar revet
  • 2,5 dl sammalt hvete, fin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt muskat
  • 4 stk egg
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss brunt sukker
  • 5 dl lettmelk
Nystekte vafler er alltid godt, og her har vi laget vaflene med sammalt hvetemel og revet, saftig gresskar. Kjempegodt med ost eller syltetøy på.

Slik gjør du

  1. Skrell og rens gresskar og riv gresskarkjøttet på et rivjern.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til røren er jevn og fin. La røren stå og svelle 15-20 minutter. Røren skal være ganske tykk.
  3. Stek vaflene i smurt vaffeljern, og legg på rist til avkjøling.
  4. Gresskarvaflene smaker ekstra godt nystekte med geitost eller syltetøy på. Cottage cheese og friske bær er også godt til.